Danskerne bliver klogere på deres rettigheder i forhold til flyforsinkelser – gør du?

De fleste har stået i en situation, hvor deres fly har været forsinket. Det er utrolig træls, og man bliver selvfølgelig super irriteret. Dog kan det også have indflydelse på resten af ens rejse, hvis man eksempelvis skal nå et andet fly i forbindelse med en mellemlanding.

Dog kan det også være noget så simpelt som, at man har en aftale med om at blive samlet op i lufthavnen, som ikke kan overholdes, hvis flyet et forsinket. Dog er der en lang række rettigheder forbundet med flyforsinkelser, og dette er noget, som mange har manglet viden om førhen, men det ligner, at flere og flere bliver bevidste om disse rettigheder.

Ret til mad

Der er forskellige regler for, at flyselskaberne skal tilbyde gratis mad og drikke, hvis ens fly er forsinket i et vis antal timer. Hvor mange timer, der skal til, før man får mad, afhænger af forskellige ting, og dette er selvfølgelig smart at undersøge, hvis man pludselig sidder strandet et sted i flere timer på grund af en forsinkelse.

Det kan være ting såsom om det indenfor eller udenfor EU, samt hvor langt i skal flyve. Med denne madordning kan man også få tiden til at gå lidt hurtigere, når man får et måltid og sidder og hygger sig lidt med.

Kompensation og refundering

Dog er mad ikke det eneste, som man kan få, hvis man har skulle med et forsinket fly. Hvis man kommer 3 timer eller mere for sent, kan man få kompensation. Hvor meget, man får udbetalt, afhænger fortsat af, hvor langt man skal flyve samt om det er indenfor EU’s grænser.

Hvis det er over 5 timer flyet er forsinket, kan man være berettiget til at få sin billet refunderet eller få en returbillet.

Læs mere om flyforsinkelse med RyanAir eller Wizz Air her.

Leave a Reply