Flere og flere flyselskaber må punge ud med erstatning for flyforsinkelser

Et forsinket fly er noget af det mest irriterende, man kan komme på. Man er enten på vej på ferie eller også er man på vej hjem, og det kan virkelig skabe en kedelig stemning, hvis flyet så er forsinket.

Pludselig bliver man tvunget til at bruge flere timer i en lufthavn, og på trods af, at der er et kæmpe udvalg af både butikker og madsteder, kan det være svært at slå tiden ihjel.

Heldigvis vil de fleste have enten en mobil eller en computer med, så man kan se en film, men det ændrer ikke på, at man bliver træt af akustikken og stemningen i lufthavnen. Dog har man som passager en lang række rettigheder, som er gode og kende, og som kan gøre hele forsinkelsen lidt bedre.

Uden mad og drikke duer helten ikke

En af de ting, som er særligt vigtigt at bide mærke i, er, at hvis dit fly er flere timer forsinket, så skal flyselskabet tilbyde en form for mad. Hvor mange timer, der skal gå, før du kan kræve mad, afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger det af, om du skal flyve indenfor eller udenfor EU’s grænser. Samtidig er det antal kilometer, som du skal flyve også bestemmende for, hvor man timer, der skal gå, før du kan kræve mad.

Kompensation og refundering

Når der er gået et vis antal timer, kan man også begynde at kræve kompensation. Hvor meget du kan få tilbage afhænger igen af, hvor langt du skal flyve samt, om det er indenfor EU’s grænser.

At kende dine rettigheder i forhold til kompensation og refundering er vigtigt, og der er faktisk utrolig mange penge at få tilbage. Hvis der går over 5 timer, kan man faktisk være berettigede til at få billetten refunderet.

Leave a Reply