Sådan tackler du flyforsinkelser

Som forbruger skal man inden afrejse undersøge hvilke muligheder der er for tilbagebetaling af rejse, hvis flyet bliver aflyst eller er forsinket. På denne måde har du en ide om hvor meget du får tilbage som erstatning samt en ide om, hvordan du skal tackle situationen.

Flyselskaberne skal tilbyde de rejsende forskellige services, men det er forskelligt hvad det enkelte flyselskab tilbyder, da det bl.a. også afhænger af hvor meget flyet er forsinket samt hvor lang en rejse, der er tale om. Læs fx om reglerne med Norwegian her.

Når flyet er forsinket har du krav på:

Som tommelfingerregel har den rejsende rettigheder i forbindelse med flyforsinkelse, hvis flyet er mindst to timer forsinket. Ved flyforsinkelse har den rejsende ret til at få ombooket sin flybillet eller få refunderet flybilletten. Udover dette har man også krav på erstatning fra flyselskabet. Hvis flyet er mere end to timer forsinket, så har man ret til følgende:

  • Gratis mad og drikkelse
  • Dækning til hjemtransport (typisk nødvendigt i forbindelse med aflysning)
  • Gratis telefonopkald
  • Mulighed for at sende en mail
  • Krav på overnatning (hvis nødvendig)

Det er en god ide, at du sørger for at gemme alle kvitteringer i forbindelse med flyforsinkelser. På denne måde har du dokumentationen i orden og kan sende kvitteringerne samlet ind til flyselskabet. Helt automatisk dækker de disse udgifter, og sætter pengene ind på din bankkonto.

Når flyet er forsinket har du krav på:

Hvis du af en eller anden grund bliver i tvivl om dine rettigheder, så findes der heldigvis værktøjer til, hvordan du hurtigt kan læse om de pågældende regler, der hvor du befinder dig. Inde på hjemmesiden flyregler.dk kan du skrive din rejsedestination i et felt og dermed finde ud af, hvordan du skal forholde dig i den givne situation.

Reglerne på hjemmesiden gælder dig, hvis du f.eks. er rejst fra en lufthavn i EU. Hvis din rejse ikke omfatter EU-reglerne, så anbefales det, at du kontakter dit forsikringsselskab for at høre hvordan du skal forholde dig.

 

Leave a Reply