Tjek dine rettigheder ved flyforsinkelser

Forsinkelser er noget af det mest irriterende, vi som mennesker kan opleve. Det gælder også, når vi rejser med fly. Især fordi en flyrejse ofte er en lidt bedre og nøje planlagt tur. Så skal der helst ikke ske forsinkelser eller værre aflysninger.

Derfor er det vigtigt, at hvis du, som kunde ved et flyselskab kommer ud for en forsinkelse, får tjekket op på, hvad dine rettigheder er. På den måde kan du måske sikre dig en erstatning, refusion eller mad på flyet.

Regler vedrørende flyforsinkelser

Det kan være en god idé allerede at tjekke op på reglerne, allerede inden du skal ud at flyve. Så har du dem ved hånden, hvis der skulle ske noget. Det er nemlig forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvilke regler der er vedrørende flyforsinkelser, og hvilke rettigheder du som kunde har.

Typisk er det forskelligt fra nogle af de dyrere flyselskaber til de billige.

Når uheldet er ude

Skal det ske, at du kommer ud for flyforsinkelser eller sågar en aflysning af flyet, så sørg for at tjekke op på reglerne med det samme. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvilke muligheder du har.

  • Tjek, hvad du har ret til. Har du ret til mad og drikke, mens I venter f.eks.?
  • Tjek reglerne for kompensation. Det er nemlig forskelligt, om du flyver i EU eller udenfor. Også i kroner.
  • Tjek, hvor meget du kan få i forhold til forsinkelse. Måske er det så lille et beløb, at det ikke betale sig.
  • Tjek, hvor lang tid der kan gå, hvis du søger erstatning for den tabte tid. Gider du vente på det?

Når du har et overblik over regler, kan du gå i gang med at søge kompensation. Eller bare nyde din ferie, hvis det var der, I var på vej hen.

Leave a Reply